Un rucsac de drumetie bun se alege in functie de litri. Ce volum doresti sa depozitezi si mai ales, cat planuiesti sa stai pe munte?

Cuvintele rucsac drumetie pe munte si rucsac pentru excursii pe munte sunt interschimbabile si nu ar trebui sa te influenteze prea mult atunci cand iti alegi modelul de ghiozdan.

Cu toate acestea, rucsacul de drumetie pe munte este adesea folosit in zona din aer liber, in care dormi in propriul tau cort si in natura. O drumetie la munte este o excursie care necesita o multime de echipamente.

Rucsacurile cu volum mare sunt, prin urmare, denumite rucsacuri de trekking. Termenul obisnuit pentru rucsacurile de drumetii cu volum mediu este rucsacul turistic. 

Cele mai mici rucsacuri pentru drumetii sau de weekend sunt cele pentru o zi, cu volumul de 30 de litri. Chiar si in drumetiile de o zi ar trebui sa ai intotdeauna de exemplu, o geaca de protectie impotriva ploii, depozitata in rucsac. De asemenea, ar trebui sa existe spatiu pentru a avea suficienta apa.

Un rucsac de 70 de litri este cel mai potrivit pentru a petrece o saptamana pe culmile muntilor. Si totusi, alegerea de mijloc, este rucsacul de 50 litri, si cea mai inspirata.

Sezonul joaca, de asemenea, un rol important. Daca ai nevoie de o multime de imbracaminte suplimentara si un sac de dormit de iarna, ar trebui sa optezi pentru un rucsac de aproximativ 10 litri.

Cu aceste dimensiuni vorbim despre un rucsac drumetii pe munte pentru profesionisti. In plus fata de spatiul lor mare, rucsacurile de trekking au intotdeauna un cadru fix. Acest cadru confera rucsacului pentru drumetii pe munte stabilitate si asigura transferul optim al incarcaturii atunci cand urci pe munte. Materialul exterior al rucsacului de munte trebuie sa fie robust.

Ce tip de rucsac drumetii pe munte este cel mai potrivit?
Plimbarile pe munte au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani, iar infrastructura excelenta iti permite sa parcurgi distante mari cu bagaje putine. Acelasi lucru este valabil si pentru trecerea muntilor.

Reteaua buna de pensiuni face ca transportul a mai mult de un sac de dormit cu provizii zilnice sa fie inutil. Pentru cateva saptamani, este necesar un rucsac cu mai mult volum, decat pentru drumetiile clasice cu cortul.

Un rucsac turistic cu un volum de 30 – 45 de litri este complet suficient. Pentru drumetii mai scurte cu cortul propriu (pana la 7 zile), de asemenea, se recomanda utilizarea unui rucsac turistic. In acest caz, ai nevoie de un model de 40-50 litri de calitate buna.

Un avantaj al rucsacurilor pentru drumetii pe munte, este ca acestea sunt de obicei mult mai usoare decat rucsacurile de trekking. Deoarece turul este proiectat pentru drumetii cu o greutate mai mica a echipamentului, pot fi utilizate materiale mai usoare.

Sunt necesare mai putine compartimente si in acest caz, exista mai putine fermoare si catarame, reducand astfel din greutatea produsului. Cele mai usoare rucsacuri de turism sunt cunoscute sub numele de rucsacuri ultralight.

Au echipamente reduse semnificativ si un cadru de transport mai usor. La drumetiile pe munte si pe rute lungi se acorda atentie fiecarui gram. Prin urmare, cel mai bun rucsac de drumetii pe munte este cel mai optim, adica cel de 50 litri.

Verifică și colecția: Rucsac militar 50l sau Ghiozdan Napapijri

24 May, 2024